Ohita navigaatio

VIINIÄ, VIINIÄ!

VIINIÄ, VIINIÄ!

Tuhansia vuosia sitten, viininvalmistuksen alkuaikoina, georgialaiset huomasivat, että villirypälemehu muuttui viiniksi, kun se jätettiin maahan kaivettuun ruukkuun talven ajaksi. Tämän varhaisella kivikaudella tehdyn havainnon seurauksia voit tulla maistelemaan meille Purpuriin ihanien georgialaisten ruokien kanssa.

Georgialaisella kvevrimenetelmällä on vuosituhantiset perinteet, historia kertoo, että viiniä on valmistettu Georgiassa jo 8000 vuotta. Kvevriviinit tekeytyvät itsekseen maahan haudatuissa amforan mallisissa saviruukuissa ilman lisäaineita. Nykyaikaisten menetelmien ohella nämä myyttiset saviastiat ovat säilyttäneet paikkansa georgialaisten viinintekijöiden keskuudessa aina tähän päivään asti. Valmistettu niin tai näin, georgialaisessa viinissä on oma uniikki makumaailmansa, jossa voit aistia myyttisen Kaukasian maaperän ja kartvelien rakkauden viineihinsä.

Me Purpurissa olemme ylpeitä siitä, että meillä on tarjota teille maan kattavin georgialaisten viinien valikoima. Sen sijaan, että sitoisimme kätemme omaan maahantuontiin ja muutamaan viiniin, haluamme tuoda tarjolle laajemman määrän pienien maahantuojien ja eri viinintuottajien viinejä. Jokainen taatusti kokeilemisen arvoinen.

Kvevriviinien lisäksi kannattaa kokeilla miltä maistuvat georgialaiset luontaisesti puolimakeat punaviinit, kuten Kindsmarauli, jonka kerrotaan olleen Josif Stalinin suosikkeja. Tarinan mukaan YYA-sopimusta neuvotellessa Moskovassa vuonna 1948, tarjosi Stalin kekkoselle omasta kotimaastaan, Georgiasta, tuotua viiniä ja kysyi mitä mieltä Kekkonen tästä on. ”Ei pidä antaa hätäistä lausuntoa vakavasta asiasta”, sanoi Kekkonen ja kaatoi itsellleen toisen lasillisen.

Georgialaisten viinien lisäksi valikoimastamme löytyvät georgialainen Chacha -rypäletisle ja mahtavat georgialaiset brandyt.

Uutuuksia on nyt tullut, klikkaile itsesi viinilistaamme ja tule meille kokeilemaan!