Ohita navigaatio

GEORGIALAISET PIDOT & VIINI-ILTA

GEORGIALAISET PIDOT & VIINI-ILTA

GEORGIALAISET PIDOT JA VIINI-ILTA PURPURISSA 1.11.2022 klo 18
Tule tutustumaan Georgialaiseen ruokakulttuuriin ja maistamaan ihania Georgialaisia viinejä.

Saamme tapahtumaamme vieraita Georgiasta;  Mikheil Kobaladze ja Sofiko Guledani Tbilvinolta
kertovat meille Georgian viininvalmistuksen ikiaikaisista perinteistä.

Georgialaiseen tapaan iltaa vietetään rennoissa merkeissä, monia makuja maistellen.
Viineistä saatte maistella sekä modernilla tavalla, että ikiaikaisella Qvevri -menetelmällä valmistettuja viinejä. Viinipaketillamme pääsette maistelemaan mikä ero on nykyaikaisessa viininvalmistuksessa on tuhansia vuosia vanhaan perinteeseen.

Iltaan on mahdollista osallistua myös ilman viinipakettia, viinit ovat myynnissä myös laseittain / pullottain.

ALKUUN Bagrationi Classic, kuohuviini Kakhetista, Georgiasta 11€ / lasi

GEORGIALAISET PIDOT TBILVINON TAPAAN 55€
Alkupalat
Hatsapurileipää
Georgialaista salaattia Suluguni -juustolla
Nigviziani -munakoisorullat
Phkali, punajuuri ja pinaatti – georgialaiset vihannespallot
Kupati -makkaraa

Pääruoka, jaettavaksi
Saslik -vartaat Purpurin tapaa; kana ja possu
Karitsankaré
Lisukkeeksi Lobio -papumuhennosta ja Azdshabsandal -vihanneshöystöä

Jälkiruoka
Baklavaa ja kotitekoista korianterijäätelöä

Alku- ja pääruoka tarjoillaan seurueen kesken jaettavaksi, myös kasvis ja vegaaninen menu saatavilla

VIINIPAKETTI 38€
Illallisen aikana maistamme seuraavat Tbilvinon viinit;
Rkatsiteli Ι Saperavi І Mukuzani Ι Qvevris Rkatsiteli І Qvevris Saperavi
– näistä viineistä ensimmäiset kolme nykymenetelmillä valmistettua alkuruokien kara ja
Qvevri -viinit pääruoalle.

Perinteisessä georgialaisessa Kvevri-menetelmässä viini valmistetaan maahan haudatuissa saviastioissa eli kvevreissä. Tässä 8000 vuotta vanhassa traditiossa viini valmistuu rypäleiden kuorien, siementen sekä joskus jopa rankojen kanssa. Osa kvevreissä tuotetuista valkoviineistä on väriltään niin tummia, että niitä kutsutaan oransseiksi viineiksi. Monet modernit luomu- ja biodynaamisten viinien tuottajat ympäri maailmaa ovat ottaneet mallia kvevri-menetelmästä. Kvevri -menetelmä on listattu Unescon aineettoman kulttuuriperinnön listalle.

Elämäniloiset Georgialaiset rakastavat viinejään ja kunnioittavat vanhaa viininvalmistusperinnettään, joka on edelleen voimissaan sadoissatuhansissa georgialaiskodeissa. Jos jossain, niin Georgiassa, viini kuuluu osaksi ruokakulttuuria myös arjessa ja tämän vuoksi georgialainen viinikulttuuri on erittäin helposti lähestyttävää. Knoppitietoa et siis tarvitse osallistuaksesi tähän yhteiseen illanviettoomme.