Sunnuntain Makumatka Georgiaan

Sunnuntai on viikon paras päivä! Sunnuntaisin nukutaan pitkään, tavataan ystäviä ja herkutellaan hyvällä omallatunnolla. Purpurin lämpimässä tunnelmassa katetaan
27.10. alkaen sunnuntaisin klo 15-20 pöytään varsinainen Makujen matka Georgiaan.

Pistä pöytä koreaksi ja poimi mieleisesi klassikkovalikoimastamme sunnuntaiedulla;
3 tai 5 hintaan 20€ / 32€. Älä unohda Hatsapurileipää, se kuuluu Georgiassa aina ruokapöytään!

Klassikot sopivat georgialaiseen tapaan jaettaviksi ja niitä voit nauttia niin alku- kuin pääruokanakin. Lisäksi tilkka lämmittävää georgialaista viiniä – voiko ihanammin talvipäivää viettää?

PURPURIN KLASSIKOT

Valitse 3 tai 5 hintaan 20€ 32€

Georgialainen salaatti
Georgialaisen aterian peruskivi; tomaattia, kurkkua, sipulia, yrttejä ja pähkinädressing. Mukana Sulugunijuusto, georgialaisten juustojen timantti. Aina pöydässä!

Phkali
Punajuurta, pinaattia ja kaalia. Ruoka, joka on kehitetty nälkävuosina. Kerättiin sitä, mitä luonto mihinkin vuodenaikaan antoi ja höystettiin se saksanpähkinöillä. Täyttävää ja ravitsevaa ruokaa jota pystyttiin valmistamaan myös vuorella paimentaessa.

Khinkali
Khinkali (3kpl), liha tai juustotäytteinen pastanyytti. Voimakas, yrttinen, jauheliha tai juusto kypsennetään taikinan sisällä, jotta mehut säilyvät. Usein kokonainen ateria – tai aamupala, jos edellinen ilta on vähän venähtänyt.

Pelmenit
Tämän itämaisen herkun on keksinyt Ville Haapasalo juostessaan susia karkuun Siperiassa. Pienempiä kuin khinkalit, tarjoillaan joko etikalla tai paksun smetanan kanssa. Valitse lammas tai vege.

Lobio
Lobio tarkoittaa georgiaksi papua. Lobiosta on noin miljoona erilaista reseptiä. Sitä syödään kesäaikana pääruokana ja talvella alkupalana täyttämään vatsaa ennen pääruokaa. Yksi georgialaisen keittiön kulmakiviä

Dolma
Viininlehtikääryleet. Georgiassa viini on kaiken elämän alku, sadosta ja auringosta otetaan kaikki irti. Uskomuksen mukaan viininlehti sisältää valtavan määrän auringon voimaa ja syvältä maasta tulevien mineraalien energiaa.

Julienne
Sieniä, sipulia, sulugunijuustoa – monen mielestä ihan paras kaikista klassikoista.

Nigvziani
Munakoisorullat, joita ilman on vaikea kuvitella georgialaista illallista. Munakoisolla on puhdistava ja ruoansulatusta edistävä vaikutus, joten se on ehdoton alkuillalle, kun syödään silleen kunnolla. Pähkinäinen maku antaa sille Kaukasuksen kaikua!


Lisukkeeksi;
Hatsapuri-leipä 9,00 │ 12,00
Juustoleipä, Hatsapuri Imiritiskii, on georgialaisen keittiön kirkkain helmi, suurin saavutus! Yhdistetään vehnätaikina ja Suluguni -juusto, laitetaan se uuniin ja otetaan se sieltä pois – ja tarjoillaan.