Ohita navigaatio

Georgialaiset Pidot

GEORGIALAISET PIDOT

Georgialaiset elävät syödäkseen ja yhteisen pöydän äärelle kokoonnutaan pienemmästäkin syystä. ”Vieras on Jumalan lahja”, sanovat georgialaiset ja laittavat pöydän koreaksi.

Georgialaisissa pidoissa (georgiaksi Supra) alkupalat jaetaan perinteisesti seurueen kesken, jolloin makujen kirjo pääsee parhaiten oikeuksiinsa. Tyyli on vapaa ja kaikki tavat nauttia Pidoista ovat oikeita, Georgialaiset itse jättävät jäljelle jääneet alkuruoat pöytään vielä pääruoan lisukkeiksi.


Georgialaiset Pidot Purpurissa 66€
Menu tarjoillaan koko pöytäseurueelle.
Menu perustuu georgialaisen keittiön antimiin ja voidaan tarjoilla joko yllätyksenä tai paljastaa etukäteen.

Idea on se, että nälkä lähtee ja jano kasvaa!


Georgialaiset sanovat, että vaikka ruokapöydässä olisi vain kaksi henkilöä, on toinen heistä Tamada eli viininlaskija. Tamada vahtii, että pöydässä riittää ruokaa, kohottaa maljoja, pitää maljapuheita ja jakaa maljapuheenvuoroja muille.
Georgialaiset ovat vakuuttuneita siitä, että heidän pitkän iän salaisuutensa on juuri viinissä. Georgiaksi maljapuhe onkin ”Sadkhegrdzelo” eli ”Pitkään eläköön”.
Kun maljaa nostetaan, sanotaan გაუმარჯოს eli Gaumarjos!

Viinidiili Georgialaisiin Pitoihin 38€
Sisältää viinin (16cl) alku ja pääruoalle, jälkiruoan kaveriksi kahvin tai gruusianteen ja talon Avecin.


Tutustu myös ennakkoon tilattavin Elämyspaketteihimme, joissa yhdistät illalliseesi jännittävän pakopelin tai saunaillan Hernesaaren Löylyssä.

Hyvää Ruokahalua!
კარგი მადა!

Ilmoitattehan aina mahdollisista erikoisruokavalioista ja allergioista henkilökunnallemme.