Alkuruoat

ALKURUOAT

Poimi alkupalaklassikoista parhaat ja pistä pöytä koreaksi! Georgialainen tapa on tilata alkupalat jaettavaksi koko porukan kesken. Älä unohda Hatsapurileipää, se kuuluu Georgiassa aina ruokapöytään!

Valitse;
1 kpl 9€ │ 3 kpl 25€ │5 kpl 40€

Georgialainen salaatti

Georgialaisen aterian peruskivi; tomaattia, kurkkua, sipulia, yrttejä ja pähkinädressing. Mukana Sulugunijuusto, georgialaisten juustojen timantti. Aina pöydässä! Saatavilla myös ilman Sulugunijuustoa 6€/annos.

Phkali

Punajuurta, pinaattia ja kaalia. Ruoka, joka on kehitetty nälkävuosina. Kerättiin sitä, mitä luonto mihinkin vuodenaikaan antoi ja höystettiin se saksanpähkinöillä. Täyttävää ja ravitsevaa ruokaa jota pystyttiin valmistamaan myös vuorella paimentaessa.

Khinkali

Khinkali (3kpl), liha tai juustotäytteinen pastanyytti. Voimakas, yrttinen, jauheliha tai juusto kypsennetään taikinan sisällä, jotta mehut säilyvät. Usein kokonainen ateria – tai aamupala, jos edellinen ilta on vähän venähtänyt.

Pelmenit

Tämän itämaisen herkun on keksinyt Ville Haapasalo juostessaan susia karkuun Siperiassa. Pienempiä kuin khinkalit, tarjoillaan joko etikalla tai paksun smetanan kanssa. Valitse lammas tai vege.

Lobio

Lobio tarkoittaa georgiaksi papua. Lobiosta on noin miljoona erilaista reseptiä. Sitä syödään kesäaikana pääruokana ja talvella alkupalana täyttämään vatsaa ennen pääruokaa. Yksi georgialaisen keittiön kulmakiviä

Dolma

Viininlehtikääryleet. Georgiassa viini on kaiken elämän alku, sadosta ja auringosta otetaan kaikki irti. Uskomuksen mukaan viininlehti sisältää valtavan määrän auringon voimaa ja syvältä maasta tulevien mineraalien energiaa.

Julienne

Sieniä, sipulia, sulugunijuustoa – monen mielestä ihan paras kaikista klassikoista.

Nigvziani

Munakoisorullat, joita ilman on vaikea kuvitella georgialaista illallista. Munakoisolla on puhdistava ja ruoansulatusta edistävä vaikutus, joten se on ehdoton alkuillalle, kun syödään silleen kunnolla. Pähkinäinen maku antaa sille Kaukasuksen kaikua!


Hatsapuri-leipä
Juustoleipä, Hatsapuri Imiritiskii, on georgialaisen keittiön kirkkain helmi, suurin saavutus! Yhdistetään vehnätaikina ja Suluguni -juusto, laitetaan se uuniin ja otetaan se sieltä pois – ja tarjoillaan.
9,00 │ 12,00