Ohita navigaatio

Alkuruoat

KLASSIKOT

Poimi klassikoista parhaat ja pistä pöytä koreaksi! Georgialainen tapa on tilata alkupalat jaettavaksi koko porukan kesken. Klassikkomme toimivat erinomaisesti myös pikkusyötävänä sellaisenaan.
Älä unohda Hatsapurileipää, se kuuluu Georgiassa aina ruokapöytään!

Valitse;
1 kpl 10€ │ 3 kpl 28€ │5 kpl 46€

Georgialainen salaatti

Georgialaisen aterian peruskivi; tomaattia, kurkkua, sipulia, yrttejä ja pähkinädressing. Mukana Sulugunijuusto, georgialaisten juustojen timantti. Aina pöydässä! Saatavilla myös ilman Sulugunijuustoa 6€/annos. VL, G, VEGAN

Phkali

Punajuurta, pinaattia ja kaalia. Ruoka, joka on kehitetty nälkävuosina. Kerättiin sitä, mitä luonto mihinkin vuodenaikaan antoi ja höystettiin se saksanpähkinöillä. Täyttävää ja ravitsevaa ruokaa jota pystyttiin valmistamaan myös vuorella paimentaessa. VEGAN

Khinkali

Khinkali (2kpl), liha tai juustotäytteinen pastanyytti. Voimakas, yrttinen, jauheliha (L) tai juusto kypsennetään taikinan sisällä, jotta mehut säilyvät. Usein kokonainen ateria – tai aamupala, jos edellinen ilta on vähän venähtänyt. Khinkalit leivotaan käsityönä tilattaessa, valmistusaika 20 min.

Pelmenit

Tämän itämaisen herkun on keksinyt Ville Haapasalo juostessaan susia karkuun Siperiassa. Pienempiä kuin khinkalit, tarjoillaan joko etikalla tai paksun smetanan kanssa. Valitse lammas tai sienipelmenit. L, sienipelmenit VEGAN

Tartar Barbarestan

Tämän reseptin me varastimme Tbililäisestä barbarestan -ravintolasta. Lisukkeena pikkelöityjä sinapinsiemeniä, graavattua keltuaista ja korianterimajoneesia L

Purpur Kupati

Purpurin oma käsintehty makkara tarjoillaan georgialaisessa oluessa haudutetun sipulin ja georgialaisen hapankaalin kanssa. Georgialainen varaa aina riittävästi olutta ja vodkaa kupatin kaveriksi. G,L

Julienne

Sieniä, sipulia, sulugunijuustoa – ihan paras kaikista klassikoista. VL, G

Nigvziani

Munakoisorullat, joita ilman on vaikea kuvitella georgialaista illallista. Munakoisolla on puhdistava ja ruoansulatusta edistävä vaikutus, joten se on ehdoton alkuillalle, kun syödään silleen kunnolla. Pähkinäinen (saksanpähkinä) maku antaa sille Kaukasuksen kaikua! VEGAN, G

Tiikerirapuja ”Shkemeruli”

Siinä missä kaukasuksella kerätään yrttejä ja paimennetaan lampaita, käyttävät Mustanmeren rannalla asuvat hyödykseen kaikki meren antimet. Valkosipulismetanassa uiskentelevat Tiikeriravut ”Shkemerulin” tapaan tuovat tuulahduksen Batumin äyriäistorilta, Adjarasta. L, saatavissa G


Hatsapuri-leipä VL
Juustoleipä, Hatsapuri Imiritiskii, on georgialaisen keittiön kirkkain helmi, suurin saavutus! Yhdistetään vehnätaikina ja Suluguni -juusto, laitetaan se uuniin ja otetaan se sieltä pois – ja tarjoillaan.

-Myös Take Away-
12€

Kaikki ruokamme sisältävät tuoretta korianteria. Ilmoitattehan allergioista ja erikoisruokavalioista aina tarjoiluhenkilökunnalle – kiitos!VEGAN” merkityt tuotteet joko vegaanisia tai saatavina vegaanisina pyydettäessä.