KLASSIKOT
Poimi klassikoista parhaat ja pistä pöytä koreaksi! Georgialainen tapa on tilata alkupalat jaettavaksi koko porukan kesken. Klassikkomme toimivat erinomaisesti myös pikkusyötävänä sellaisenaan.
Älä unohda Hatsapurileipää, se kuuluu Georgiassa aina ruokapöytään!
Valitse;
1 kpl 9€ │ 3 kpl 25€ │5 kpl 40€
Tammi- ja helmikuun 2021 ajan klassikkokombot 3 tai 5 klo 18 asti -20%
Georgialainen salaatti
Georgialaisen aterian peruskivi; tomaattia, kurkkua, sipulia, yrttejä ja pähkinädressing. Mukana Sulugunijuusto, georgialaisten juustojen timantti. Aina pöydässä! Saatavilla myös ilman Sulugunijuustoa 6€/annos.
Phkali
Punajuurta, pinaattia ja kaalia. Ruoka, joka on kehitetty nälkävuosina. Kerättiin sitä, mitä luonto mihinkin vuodenaikaan antoi ja höystettiin se saksanpähkinöillä. Täyttävää ja ravitsevaa ruokaa jota pystyttiin valmistamaan myös vuorella paimentaessa.
Khinkali
Khinkali (3kpl), liha tai juustotäytteinen pastanyytti. Voimakas, yrttinen, jauheliha tai juusto kypsennetään taikinan sisällä, jotta mehut säilyvät. Usein kokonainen ateria – tai aamupala, jos edellinen ilta on vähän venähtänyt.
Pelmenit
Tämän itämaisen herkun on keksinyt Ville Haapasalo juostessaan susia karkuun Siperiassa. Pienempiä kuin khinkalit, tarjoillaan joko etikalla tai paksun smetanan kanssa. Valitse lammas tai vege.
Lobio
Lobio tarkoittaa georgiaksi papua. Lobiosta on noin miljoona erilaista reseptiä. Sitä syödään kesäaikana pääruokana ja talvella alkupalana täyttämään vatsaa ennen pääruokaa. Yksi georgialaisen keittiön kulmakiviä
Purpur Kupati
Purpurin oma käsintehty makkara tarjoillaan georgialaisessa oluessa haudutetun sipulin ja georgialaisen hapankaalin kanssa. Georgialainen varaa aina riittävästi olutta ja vodkaa kupatin kaveriksi.
Julienne
Sieniä, sipulia, sulugunijuustoa – monen mielestä ihan paras kaikista klassikoista.
Nigvziani
Munakoisorullat, joita ilman on vaikea kuvitella georgialaista illallista. Munakoisolla on puhdistava ja ruoansulatusta edistävä vaikutus, joten se on ehdoton alkuillalle, kun syödään silleen kunnolla. Pähkinäinen maku antaa sille Kaukasuksen kaikua!
Adjikashi damarinadebuli Oraguli
Selkosuomeksi käännettynä Adzikamarinoitua lohta ja piimäsoosia. Myös tämä ruokalaji huutaa seurakseen votkulia, mutta hätätapauksessa voidaan toki nauttia ilmankin. Vodkan kera georgian kaunis kieli alkaa kuitenkin sujua paljon paremmin.