KARNEVAALI 2020 – Ville lavalla Lahdessa

Karnevaali 2020 on Lahden kaupunginteatterin uusi musiikkiteatteriteos, joka toteutetaan yhteistyössä Lahden kaupunginteatterin ja eri alojen taiteilijoiden sekä paikallisten lasten ja nuorten voimin. Teoksen kantaesitys on Lahden kaupunginteatterin Juhani -näyttämöllä Ystävänpäivänä 14.2.2020. Karnevaali 2020 on itsenäinen jatko-osa Karavaani 2017 -teokselle, jonka Jemina Sillanpää ohjasi Kansallisteatterin päänäyttämölle.

Lahden näyttämön valtaava Karnevaali 2020 kokoaa mahtavasti yhteen eri taiteenlajit; teatterin, musiikin, sirkuksen ja tanssin. Karnevaali on yhteisöllinen, yllätyksellinen ja moniääninen esitys – ja tiukasti kiinni tässä ajassa. Tarinan juonena on ihmisen koko elinkaari ja siihen eri käänteet. Esitys kuvaa välillä surkuhupaisallakin tavalla meitä nykyajan ihmisiä, jotka haluamme kokea kaiken heti-tässä-ja-nyt. Karnevaalia meille toteuttaa melkein satapäinen joukko näyttelijöitä, sirkustaiteilijoita, muusikkoja ja harrastajia.

Villen perheestä näyttämölle nousee kolme sukupolvea; Ville, Saima -tytär ja Osmo -isä. Ensin ohjaaja Jemina Sillanpää sai houkuteltua mukaan Kallion ilmaisutaidon lukiota käyvän Saiman, Saima houkutteli mukaan nuorempana Hollolan Näyttämöllä esiintyneen Osmo -vaarin ja lopulta mukaan joukkoon liittyi myös Ville. Lahdessa Haapasalot näyttelevät tavallaan meille kaikille tutun tarinansa; yksi juonihaaroista kertoo nimittäin siitä kuinka hollolalaisen perheen poika päättää lähteä junalla kauas itään tullakseen näyttelijäksi. Loppu tarinasta onkin suurimmalle osalle tuttu, lukuunottamatta ehkä sitä, että Villen isälliset ohjeet tyttärelleen Saimalle – ”Älä nyt ainakaan näyttelijäksi ryhdy” – ovat kaikuneet kuuroille korville.

Karnevaali 2020 musiikin on säveltänyt Selina Sillanpää ja karnevaaliteeman Sipe Santapukki.

Lippuja on vielä saatavilla rajallisesti, kannattaa kuitenkin toimia nopeasti!